“Якщо, як і ми, уголос, ти весело й непохитно 

читаєш це українською, значить ми бились гідно”

Хочемо увійти у 2024-2025 навчальний рік із цих  рядків вірша “Моє покоління” військовослужбовця та поета Павла Вишебаби, нагадуючи про цінність всього, що ми маємо третій навчальний рік поспіль в умовах воєнного стану.  

Завдяки нашим захисникам та захисницям більшість дошкільнят, учнів, студентів, педагогів, науково-педагогічних працівників розпочинають освітній процес українською мовою та за українською системою освіти й безпосередньо у закладах освіти. Завдяки нашим військовим у цих закладах продовжують майоріти блакитно-жовті прапори, а полиці бібліотек займають книги та підручники українською. Віримо, що поступово День знань знову розпочинатиметься блакитно-жовто в усіх закладах освіти всіх областей України та на всій її території – від Закарпаття до Луганщини та Криму.

А поки захисники й захисниці виборюють на фронті незалежність, свободу, майбутнє, здобувачі освіти, докладаючи зусиль у навчанні, під захистом Збройних Сил України  “виборюють” знання, навички, досвід, і власний шлях до досягнення мрій і до майбутнього, кожен по-своєму – в укриттях, дистанційно перед моніторами, в тимчасовій окупації, зберігаючи зв’язок з Україною за кордоном. А педагогічні, науково-педагогічні працівники, освітні управлінці та всі, хто долучений до сфери освіти, своїми рішеннями та працею створюємо і відкриваємо для цього можливості. 

Служба освітнього омбудсмена вітає учасників освітнього процесу та всіх, хто долучений до сфери освіти, з Днем знань. Бажаємо здоров’я, натхнення, віри у власні сили, невичерпної мотивації та безпечного навчального року.

Цінуймо те, що маємо, навчаймося та працюймо для майбутнього! І пам’ятаймо, якою ціною ми маємо кожен новий день для нових звершень.

 

Тримаймося і переможемо! 

Слава Україні!

Світлина: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха