Розпізнавати та розуміти свої емоції, керувати ними, а також розпізнавати емоції інших і вміти їм співпереживати, попереджувати конфлікти, приймати раціональні рішення – важлива психологічна та емоційно-етична компетентність, а в умовах війни та її впливу на кожного – особливо. Такі психологічні знання необхідні педагогічному працівнику, який проводить з учнями багато часу, формує атмосферу довіри у класі та робочому колективі й знаходить підхід до кожного здобувача освіти, підтримує своїх учнів, себе, інших педагогічних працівників.

Запрошуємо педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти підвищити свою кваліфікацію на безоплатній онлайн-лекції-тренінгу “Розуміння емоційної грамотності як важливого елемента освіти”.

Лекція-тренінг відбудеться 23 травня 2024 року з 15:30 до 17:30.

Її проводить доктор Алекс Шнайдер, соціолог, педагог і дослідник освіти з питань емоційної грамотності, освіти, менеджменту та лідерства, колишній директор школи та керівник програм підготовки директорів, керівник спеціальної робочої групи FICE (Міжнародної федерації освітніх спільнот) «Рука об руку» для дітей України.

Під час заходу ви:

  • ознайомитеся з поняттям емоційної грамотності
  • покращите розуміння та сформуєте знання про емоційний інтелект
  • навчитеся використовувати ці знання під час освітнього процесу та в особистому житті.

Також ви отримаєте практичні інструменти та стратегії для ефективного управління емоціями.

Ви вдосконалите навички/навчитеся:

  • свідомого визначення власних емоцій;
  • ефективного управління стресом;
  • емпатійного спілкування;
  • активного слухання;
  • управління емоційними тригерами;
  • емоційного рефлексування;
  • інтеграції емоційної грамотності в педагогічну практику.

Педагогічні працівники, які після завершення заходу виконають тестове та письмове практичне завдання, поставлені під час  лекції-тренінгу, – отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 6 годин (0,2 ЄКТС).

САМОСТІЙНУ РОБОТУ НЕОБХІДНО ВИКОНАТИ ДО 06.06.2024 РОКУ ВКЛЮЧНО.

Реєстрація на захід – за посиланням.

Зареєстровані учасники отримають посилання на ZOOM на вказану під час реєстрації електронну адресу.

Мова заходу – англійська з українським супровідним перекладом.

Докладно про програму підвищення кваліфікації.

Програма підвищення кваліфікації “Розуміння емоційної грамотності як важливого елемента освіти” розроблена Службою освітнього омбудсмена  спільно з БО “Українська освітня платформа” та групою “Hand in hand”. Захід проводиться за підтримки FICE Israel (Міжнародної федерації освітніх спільнот) та Службою освітнього омбудсмена спільно з БО “Українська освітня  платформа”.